
Konferencija poznata po originalnom formatu koji 100% iskreno govori o usponima i padovima u poduzetništvu svoje šesto izdanje dovodi u Šibenik na prvi dan proljeća i otvara temu turizma, gastronomije i održivosti. Na panelu pod nazivom “Posao iz snova? Naš ured je cijeli svijet.” sudjelujemo i mi
Inspirativna predavanja, uzbudljivi paneli, odgovori na škakljiva pitanja, umrežavanje s ključnim ljudima hrvatskog turizma, ali i uživanje u ljepotama Šibenika i okolice na zanimljivim izletima uz poklone i mala iznenađenja. Sve je to samo dio onoga što uzvanike očekuje za manje od dva tjedna, na prvi dan proljeća, 21. ožujka, na konferenciji Beep Up Putni Kofer. Razgovarat će se o turizmu, gastronomiji, održivosti, ali kako ne bi ostali samo na teoriji, turizam će se i konzumirati u njegovom najboljem obliku, na izletima, u vinarijama, muzejima i ulicama prekrasnog Šibenska i okolice, a svi su ti doživljaji uključeni u cijenu kotizacije.
Kotizacija koja vrijedi više: uključeni su obilasci, izleti, ulaznice…
Konferencija će se održati 21. ožujka 2025. u Kući umjetnosti Arsen u srcu Šibenika, a kotizacije se mogu kupiti na ovom linku. Imamo za vas i popust od 30% ako upište kod – PUTOHOLICARI30
Svaka druga kotizacija dobiva i poklon bon za gastronomsko iskustvo u vrijednosti od 45 eura. Uz brojne gastro snackove, Orangina kao službeno piće konferencije, pobrinut će se da ni u jednom trenu ne nedostaje jedinstvenog okusa Mediterana. Dan pun iznenađenja zaokružuje i panoramski ručak na tvrđavi Sv. Mihovil.
Uz podršku TZ Šibensko-kninske županije i TZ Grada Šibenika, svaki sudionik konferencije može besplatno posjetiti Centar Koralja na Zlarinu, obići šibenske tvrđave Ivan, Mihovil i Barone, a u subotu će biti organizirani i vođeni obilasci grada, kušanje vina…
Uzbudljivi i iskreni razgovori o gorućim pitanjima i temama hrvatskog turizma
Sudionicima iz cijele Hrvatske bit će predstavljeno i ekskluzivno istraživanje tvrtke Hendal koje će otkriti što današnji gost želi, kako se mijenjaju njegove navike i afiniteti, te kako se prilagoditi novim trendovima o čemu će svoje mišljenje dati i Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e (Udruge hrvatskih putničkih agencija) i dugogodišnji uspješan poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu. Zanimljivi poduzetnici u turizmu otkrit će kako zaista stoje stvari „na terenu“, dotaknut će se izazova radne snage s relevantnim sugovornicima, te gorućeg pitanja privatnog smještaja koji doživljava sve turbulentnije promjene.
Ljudi koji žive za, ali i od putovanja otkrit će je li njihov posao zaista „posao iz snova“ i kako je to kad ti je ured cijeli svijet. Na panelu sudjelujemo i mi, a iz Dubrovnika dolazi Ivan Vuković, fotograf, turistički vodič i kreator sadržaja kojeg prati 174 tisuće ljudi na Instagramu, Darko Kontin, ekonomist, gurman i nomad koji povezuje istraživanje okusa sa samim destinacijama, te Olivia Loren, koja se krije iza popularnog profila Inspired by Croatia.
Gastronomija i aktivan odmor kao stupovi cjelogodišnjeg turizma?
Ugostitelji iz svih krajeva Hrvatske otkrit će je li lokacija zaista presudna za uspjeh gastronomske priče. Ante Svoren iz pizzerije Ruspante u Sincu, Mate Sučić iz konobe Campanelo u Mirlović Zagori, Mario Stipetić iz Soparnik.eu u Tugarama i Vladimir Vlajnić s imanja Na Malenom Brijegu na Bilogori otkrit će kako su uspjeli, iako se nalaze „bogu iza nogu“.
A u ekskluzivnom razgovoru jedan na jedan, organizatori će ugostiti Rudolfa Štefana, chefa i vlasnika šibenske konobe Pelegrini, čija je priča o upornosti i predanosti kvaliteti rezultirala dovođenjem Michelinove zvjezdice u njegov rodni Šibenik.
Turistima je dosta ležanja na plaži, sunce i more više nisu dovoljan generator dolaska, što jako dobro znaju gosti panela o aktivnom odmoru, koji će otkriti što se sada traži i gdje su prilike koje tek treba iskoristiti. Antonia Viljac, članica HGSS-a i vlasnica agencije Šibenik Outdoor Adventure, obitelj Samardžić koja vodi bajkoviti Ranč Ramarin nedaleko od Slavonskog Broda, Jelena Holenko Pirc koja turistima otkriva ljepote Gorskog Kotara i Mihovil Budanko, koji ih vodi ljepotama kninskog kraja, iz vlastitog će iskustva pričati o potencijalima outdoor ponude u hrvatskom turizmu.
Koliko je drugačije razvijati turizam uz more raspravljat će se na panelu “Lako je vama, vi imate more”, a svoju perspektivu dat će TZ Krapinsko-zagorske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Grada Jastrebarskog, TZ općine Vrsar i TZ Grada Šibenika. Osim toga, posjetitelji će imati priliku čuti i posebnu priču NP Krka o „Četiri desetljeća sklada prirode i čovjeka“.
Što te očekuje prvi dan konferencije?
8:50 – 9:00 – Uvodni pozdrav (Organizatori i domaćini konferencije)
9:00 – 9:20 – Rezultati istraživanja (Irena Starman Frančić – Hendal)
9:20 – 9:55 – Panel rasprava: “Ide li hrvatski turizam u pravom smjeru?”
9:55 – 10:30 – Panel rasprava: “Poduzetništvo u turizmu – situacija na terenu”
(Gloria Curavić, Denis Teskera, Tina Biluš)
10:30 -11:15 – Panel rasprava: “Lako je vama, vi imate more”
(TZ Krapinsko-zagorske, TZ Osječko-baranjske, TZ Grada Jastrebarskog, TZ općine Vrsar, TZ Grada Šibenika)
11:15 – 11:35 – Pauza za kavu
11:35 – 12:10 – Panel rasprava: “Posao iz snova? Naš ured je cijeli svijet.”
(Putoholičari, Ivan Vuković, Olivia Loren, Darko Kontin)
12:10 – 12:45 – Panel rasprava: “Kako smo uspjeli ‘bogu iza nogu’”?
(Mate Sučić, Vladimir Vlajnić, Mario Stipetić, Ante Svoren)
12:45 – 13:00 – 1na 1: “Krka 40: Četiri desetljeća sklada prirode i čovjeka”
13:00 – 13:35 – Panel rasprava: “Da cimer ne bude fraj”
(Barbara Marković, Ankica Ćaleta, Jelena Tabak)
13:35 – 13:55 – 1na1: “Michelinov sjaj za rodni kraj”
(Rudolf Štefan – Pelegrini)
13:55 – 14:15 – Pauza za kavu
14:15 – 14:55 – Panel rasprava: “Neki to vole zeleno”
(Lori Brnčić, Dario Kožul, Antonio Matušan, Martin Krstić)
14:55 – 15:10 – 1na1: “Moje ludo putovanje”
(Alida Paljević – Vagabonda travel)
15:10 – 15:55 – Panel rasprava: “Dosta nam je ležanja na plaži”
(Antonija Viljac, Rea Samardžić, Jelena Holenko, Mihovil Budanko, Lana Bedeković Rosandić)
15:55 – 16:00 – Završna riječ organizatora
16:00 – 18:00 – Panoramski ručak na tvrđavi Sv.Mihovil
Novosti o konferenciji dostupne su na: LinkedIn, Instagram i Facebook i već sada možete rezervirati svoje mjesto na događaju koji će se dugo pamtiti i prepričavati.