U tijeku su dani čokolade i kave 2025: Najslađa manifestacija u Zagrebu


Dani čokolade i kave 2025. u Zagrebu – slatki raj za ljubitelje čokolade i kave

U Zagrebu je započelo trodnevno događanje – Dani čokolade i kave 2025. – koje ponovno okuplja brojne domaće i međunarodne proizvođače iz svijeta čokolade i kave.

Ovo je savršena prilika za posjetitelje da kroz ugodnu šetnju sajmom otkriju najnovije trendove, uživaju u degustacijama, kupe omiljene proizvode (sajam ima prodajni karakter), poslušaju edukativna predavanja te sudjeluju u zanimljivim kreativnim radionicama. Manifestacija traje od 7. do 9. ožujka, a održava se u Family Mallu (Škorpikova 11b), koji je i suorganizator sajma uz Muzej čokolade Zagreb, službenog pokrovitelja događanja. Cijena ulaznice iznosi 3.5 eura, dok je ulaz za djecu do 14 godina besplatan. Radno vrijeme je od 10 do 20 sati u petak i subotu, a u nedjelju od 10 do 18 sati.

Najveće okupljanje proizvođača čokolade i kave u regiji

Na sajmu se predstavlja oko 70 izlagača iz svijeta čokolade i kave, uključujući sudionike iz regije te premijerno i izlagače iz Belgije. Među njima su vrhunski artisan i craft proizvođači, kreatori bean-to-bar čokolade, majstori specialty kave, proizvođači unikatnih slastica, kao i kreatori ručno rađene kozmetike te alkoholnih pića na bazi čokolade i kave. Posjetitelji će moći isprobati i kupiti ekskluzivne proizvode prepoznatljive po visokoj kvaliteti i jedinstvenom dizajnu.

Program koji će oduševiti sve posjetitelje

U petak će edukativni dio programa započeti Maja Gašparić iz Biljarica obrta, koja će održati radionicu izrade sapuna s mirisima čokolade i kave (12h i 17h). Mirela Samirić iz Muzeja čokolade Zagreb vodit će radionicu ručne izrade čokolade s posipom (13h) i pralina (16h). Ove će se radionice ponoviti i u subotu te nedjelju.

Subotnji program dodatno obogaćuju:

  • Sabina Kolak iz BinaGreena s radionicom prirodne kozmetike za djecu – izrada labela (13h).
  • Dubravko Vitlov iz Hedone, koji će predstaviti Čokoladnu čaroliju u Hedoni (14h).
  • Sanja Vladović iz Taman Artisan Chocolates, koja će voditi vođeno kušanje čokolade (16h).
  • Danijel Simić iz Steam Coffeea, koji će održati malo predavanje o pripremi savršene kave (15h).

U nedjelju se programu pridružuje Marko Brajković iz Lively Roastersa s radionicom Home barista: priprema espressa (14h), dok će Sabina Kolak voditi radionicu izrade Anti Age kreme za lice (13h).

Ne propustite ovo jedinstveno iskustvo koje spaja ljubitelje čokolade i kave na jednom mjestu!

FOTOGALERIJA:

Atmosferu s prošlogodišnjeg sajma možete pogledati u video zapisu: