Pohane banane u kombinaciji sa sirom, sladoledom i čokoladom – varijacije ovog deserta moguće je pronaći u više zemalja JI Azije. U kombinaciji sa sirom, probali smo u Indoneziji i odmah po povratku isprobali kod kuće.
Ovo je recept gdje se možete poigrati sa svojom kreativnošću. Količine sastojaka, vrsta sastojaka, vrsta pohanja, dodaci itd, sve ovisi o vašoj volji i onome što više volite.
Sastojci:
- banane
- brašno
- šećer
- malo soli
- mlijeko
- jaja
- vanilin šećer
- ulje
- cimet i/ili muškatni oraščić…
- sir (gauda, cheddar)
- čokalada/nutella
Priprema:
- Izmutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte cimet, brašno, mlijeko, prema potrebi. Da smjesa bude gusta, gušća nego za palačinke.
- Banane narežite na pola pa ih onda još prepolovite po dužini.
- U tavu stavite ulje.
- Bananu umočite u pripremljenu smjesu, s jedne i druge strane te stavite u vruće ulje.
- Pržite s jedne i druge strane dok ne poprimi zlatno žutu boju.
- Pohane banane poslužite s kuglicom sladoleda (preporučujemo kokos), čokoladom i na kraju posipajte naribanim sirom.
- Napomena: pohati možete i na klasičan način (brašno, jaje, krušne mrvice) – pa isprobajte i taj način