Pohane banane sa sirom (Indonezija)


Pohane banane u kombinaciji sa sirom, sladoledom i čokoladom – varijacije ovog deserta moguće je pronaći u više zemalja JI Azije. U kombinaciji sa sirom, probali smo u Indoneziji i odmah po povratku isprobali kod kuće.

 

Ovo je recept gdje se možete poigrati sa svojom kreativnošću. Količine sastojaka, vrsta sastojaka, vrsta pohanja, dodaci itd, sve ovisi o vašoj volji i onome što više volite.

Sastojci:

  • banane
  • brašno 
  • šećer
  • malo soli
  • mlijeko
  • jaja
  • vanilin šećer
  • ulje
  • cimet i/ili muškatni oraščić…
  • sir (gauda, cheddar)
  • čokalada/nutella

Priprema:

  • Izmutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Dodajte cimet, brašno, mlijeko, prema potrebi. Da smjesa bude gusta, gušća nego za palačinke.
  • Banane narežite na pola pa ih onda još prepolovite po dužini.
  • U tavu stavite ulje.
  • Bananu umočite u pripremljenu smjesu, s jedne i druge strane te stavite u vruće ulje.
  • Pržite s jedne i druge strane dok ne poprimi zlatno žutu boju.
  • Pohane banane poslužite s kuglicom sladoleda (preporučujemo kokos), čokoladom i na kraju posipajte naribanim sirom.
  • Napomena: pohati možete i na klasičan način (brašno, jaje, krušne mrvice) – pa isprobajte i taj način