Ovaj savršeni ljetni recept oduševit će ljubitelje pikantne hrane, a idealna je večera za vruće ljetne dane.
Jednostavno i odlično, malo ljutog meksičkog okusa uz hladnu pivu.
Sastojci za salatu:
- 1/4 zelja
- krastavac
- biber
- sol
- običan ocat
- balzamik ocat
Zelje i krastavac tanko narežete, dodate sol, biber i ocat, promiješate, pokrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji dok pripremite lososa.
Losos:
- 2 limeta
- mala žličica češnjaka u prahu
- žličica chili praha
- sok od limete
- maslinovo ulje
Posudu koju ćete koristiti za pečenje premažite uljem. Zatim lososa premažite uljem. U jednu posudu naribajte obje limete, te jednu iscijedite. Dodajte žličicu češnjaka u prahu, chili prah (ovisno koliko ljuto želite/volite), te malo ulja. Dobro sve izmiješajte i marinirajte lososa.
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva te stavite da se peče. Pecite 15-ak minuta ili dok losos nije gotov. Kada izvadite iz pećnice s vilicom odvojite na sitne komadiće.
Dok čekate da se losos ispeče pripremite 4 avokada, izvadite koštice, ogulite te ih zdrobite. U tu smjesu dodajte biber, sol te sok od iscijeđene limete.
Kada je sve gotovo slažite tacose. Prethodno možete tortilje staviti u pećnicu da se malo zagriju. Tortilju premažite smjesom od avokada, preko toga stavite komadiće usitnjenog lososa, te na kraju stavite salatu. Preklopite tortilju i uživajte. Dobar tek!
M.M.