„Okusi“ Njemačke…


Šarmantni gradovi sa zgradama svih stilova i epoha, svojim radionicama i ateljeima u kojima se kultiviraju ali i dalje razvijaju tradicionalni zanati privlače turiste sa svih strana svijeta.

Naslovna fotka: Francesco Carovillano, GNTB

Osim poznatih znamenitosti, Njemačka kao turistička destinacija nudi bogatstvo skrivenog blaga. Ovdje se drvene kuće susreću s industrijskom arhitekturom, a povijesne palače s Bauhausom. Dođite i uživajte u svom savršenom odmoru u šarmantnim starim gradovima i urbanoj gradskoj živahnosti, upoznajte inovativne vinare i kušajte novo nadahnute regionalne specijalitete.

„Okusi“ Njemačke…

Foto: Julia Nimke, GNTB

Njemačka.Lokalna.Kultura i tema ovog članka „Taste“  predstavlja nam njemačku kulinarsku raznolikost, regionalnost i autentičnost. Doista, više od polovice stranih turista kaže da na svom putovanju u Njemačku žele uživati ​​u hrani i piću koji su tipični za određenu regiju. Kombinacija obrtništva, kulinarske izvrsnosti i toplog, istinskog gostoprimstva nadahnjuje posjetitelje širom Njemačke.

Foto: Jens Wegener, GNTB

To se također odražava u načinu na koji su se restorani, kafići i hotelijeri suočili s posebnim izazovima koje je postavila pandemija COVID-19: higijenske mjere, prošireni prostori za jelo na otvorenom, inovativni rasporedi sjedenja koji omogućuju socijalno distanciranje i zaštitu zaslona postali su uključeni kao koncepti standarda u servis.

Foto: Jens Wegener, GNTB

Njemačka nudi obilje izbora kada je u pitanju hrana i piće: od posjeta vinogradima preko vođenih obilazaka više od 1500 regionalnih pivovara pa sve do finih jela u oko 300 restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Mladi ugostitelji: gostoprimstvo u kombinaciji sa strašću

Strast prema kuhanju i ljubav prema proizvodima – ono što pokreće mnoge nadolazeće kuhare i ugostitelje u Njemačkoj također je vrlo bitno za njihove goste. Naše mlade zvijezde ustvari prihvaćaju aktualne trendove i predstavljaju ih sa iznenađujućim rezultatima. Regionalni proizvodi susreću se s međunarodnim utjecajima, a gosti se upoznaju i susreću sa novim okusima kulinarstva.

Foto: Jens Wegener, GNTB

Rezultat je suvremena nacionalna kuhinja ukorijenjena u regionalnosti, održivosti, kvaliteti i gostoprimstvu.

Stručni sommelieri, s nosom, za najbolje u njemačkom vinu.

Foto: Jens Wegener, GNTB

Svi koji žele uroniti u svijet njemačkih vina mogu to učiniti izravno u vinarijama. Mnogi vinogradari dočekuju goste koji žele iz prve ruke i pod stručnim vodstvom saznati kako se stvara vino. Mnogobrojni sommelieri dostupni su u restoranima kako bi kupcima pomogli u odabiru odgovarajućih vina. Za detaljnije upoznavanje, tu su kušanja vina i mnogi seminari koje vode kvalificirani vinski stručnjaci.

Pretvaranje tradicionalnog pečenja kruha u oblik umjetnosti

U Njemačkoj kruh nije samo nešto što jedete. Njemačka umjetnost pečenja obuhvaća oko 3200 vrsta kruha i dodana je na popis nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. Štoviše, na njemačkom jeziku postoji gotovo pet stotina poslovica u kojima se spominje kruh. Obiteljske tvrtke diljem njemačkih regija generacijama njeguju tradiciju pečenja kruha. Svi oni imaju veliku ljubav prema svom zanatu i snažan se fokus stavlja na visokokvalitetne sastojke kao i spor, promišljen proizvodni proces.

Da Njemačka vrlo ozbiljno shvaća svoj kruh, još je jedan dokaz da sve veći broj pekara svoje znanje proširuje pohađajući tečajeve sommeliera za kruh.

Dobar tek i dobrodošli!

Više informacija potražite na linku:

https://www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/home.html